(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Vídeňská "vařená" bábovka
Potřebné ingredience
1/4 mléka, 150 g másla nebo Hera, 150 g cukru krupice, 2 - 3 lžíce kakaa, 300 g pol. mouky, 1 van. cukr, 1 prášek do pečiva, 1 celé vejce, citrónová kůra a rum
Postup přípravy
Mléko, máslo, cukr, van. cukr, kůru, kakao a rum svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého zamícháme vejce, mouku a prášek do pečiva. Dáme do formy a do STUDENÉ TROUBY!!! Pak pečte na 150 stupňů cca 30 - 35 minut, ale ověřte si to třeba špejlí. \\\
\\\
Můžete ji udělat i dvoubarevnou a to tak, že kakao nedáte svařit, ale trochu svařené hnoty si dáte stranou (cca 100 - 150 ml) a do toho rozmícháte kakao. Pak do toho svařeného zamícháte mouku a spol. rozdělíte na dva díly a do jednoho si vmícháte ten trošek s kakaem.
Snad jsem to popsala trochu srozumitelně...
\\\
Můžete ji udělat i dvoubarevnou a to tak, že kakao nedáte svařit, ale trochu svařené hnoty si dáte stranou (cca 100 - 150 ml) a do toho rozmícháte kakao. Pak do toho svařeného zamícháte mouku a spol. rozdělíte na dva díly a do jednoho si vmícháte ten trošek s kakaem.
Snad jsem to popsala trochu srozumitelně...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tede25
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:50
Voní krásně, jednoduchá na přípravu, chuťově skvělá, na rady zde jsem udělala z 1a1/2 dávky a je jí plná forma jo a mám jí dvoubarevnou díky za recept
marcela54
(upraveno)
1. 6. 2011, 19:50
Vynikající,opět budu dělat,hnedle byla pryč
Delisa
(upraveno)
3. 6. 2011, 7:44
@marcela54
Děkuji za komentář. Mám radost, že i Vám chutnala
bonac
(upraveno)
8. 5. 2011, 12:07
Dnes dělám znovu a to voníííííííííí už se těším, až si dám s
Delisa
(upraveno)
8. 5. 2011, 15:58
@bonac
Děkuji, jsem ráda, že se k ní vracíte
hvezdicka30
(upraveno)
2. 3. 2011, 17:08
Tak je právě v troubě. Voněla nádherně už při přípravě , ale těsta mám málo, tak bude asi nižší.
Delisa
(upraveno)
3. 3. 2011, 20:32
@hvezdicka30
No, tak doufám, že alespoň chutnala Asi máte větší formu. Zkuste příště, pokud bude nějaké příště, dělat z jedné a půl dávky
hvezdicka30
(upraveno)
4. 3. 2011, 11:11
@Delisa
Chuťově je vynikající , jen příště udělám možná i dvojitou dávku.
Delisa
(upraveno)
4. 3. 2011, 19:53
@hvezdicka30
Tak to jsem ráda. Já používám asi menší formu. Mám i silikonovou a tam také není bábovka z tohoto množství do celé formy. No, hlavně, že chutnala
Nela22
(upraveno)
26. 9. 2010, 21:32
Znám ji, je moc dobrá a rychlá.
Delisa
(upraveno)
28. 9. 2010, 20:01
@Nela22
JJ, to je
morcica
(upraveno)
25. 9. 2010, 18:16
Tak jsem dne tuhle vaši bábovčičku vyzkoušela - vypadá i voní krásně, jsem zvědavá, jak bude chutnat Jen mi holka vyšla trochu nižší, spíš takový věnec Tak příště z dvojité dávky. Asi mám větší formu Jinak díky za recept
Delisa
(upraveno)
26. 9. 2010, 21:18
@morcica
Dobrý večer, tak doufám, že jak voněla, tak také chutnala Pa!
iwulik
(upraveno)
2. 9. 2010, 22:59
Dobrý večer, bábovka byla výborná,já bábovky moc nepeču,ale téhle jsem nemohla odolat jen to pečení na 150 stupnů trvalo asi 50 min není lepší péct na 180??
Delisa
(upraveno)
3. 9. 2010, 17:35
@iwulik
Dobrý den Ivanko, děkuji za komentář a pochvalu. S těmi stupni neporadím, určitě pečte dle svých zkušeností se svou troubou, já totiž vlastním starou plynovou, kde ani stupně nemám , takže ty stupně jsou plus mínus, prostě orientační Lucie
JarkaH
(upraveno)
2. 9. 2010, 8:52
Dobrý den, bábovku jsem dělala a byla vynikající. Největší problém byl neujíst moc toho sladkého chladnoucího mléka . děkuji za bezva recept, budu dělat častěji.
Delisa
(upraveno)
2. 9. 2010, 8:58
@JarkaH
Díky Jarko Já mám taky co dělat, abych polovinu nese@rala už za "syrova" Fakt jste mě nalákala, jdu si svařit mlíko
jirul
(upraveno)
3. 8. 2010, 19:47
vypadá hádherně, chutná výborně, všem doporučuji
Delisa
(upraveno)
3. 8. 2010, 21:04
@jirul
Moc děkuji za chválu, mám z ní radost
hanys77
(upraveno)
28. 7. 2010, 14:58
vypadá úžasně malý dotaz, ta forma se klasicky vymaže a vysype, nebo nee? Určitě brzo vyzkouším...
Delisa
(upraveno)
28. 7. 2010, 18:44
@hanys77
Ano, přesně tak. Tedy podle toho jakou máte formu a podle Vašich zvyklostí. Já například silikonovou vymazávám (i když se nemusí) a pak mám klasickou plechovou a tu když používám, tak ji vymažu a vysypu hrubou moukou. Doufám, že bude chutnat
bonac
(upraveno)
25. 7. 2010, 9:10
je výborná
Delisa
(upraveno)
25. 7. 2010, 9:26
@bonac
Děkuji, to jsem ráda, že chutná
bonac
(upraveno)
24. 7. 2010, 22:04
Dneska zkouším, sice bez rumu, ale mám jen jedno vejce, takže ta vaše je dle mých surovin nejjjj
Delisa
(upraveno)
25. 7. 2010, 7:54
@bonac
Tak doufám, že bude chutnat a nebude nej jen proto, že je tam jedno vejce
ratafa
(upraveno)
23. 7. 2010, 21:29
Výborná dobrota
Delisa
(upraveno)
23. 7. 2010, 21:40
@ratafa
Luci díky, jsem ráda, že chutnala
dadulka19
(upraveno)
21. 7. 2010, 22:30
Delisa
(upraveno)
22. 7. 2010, 9:34
@dadulka19
Děkuji
julie4
(upraveno)
20. 7. 2010, 17:36
Vypadá nádherně.
Delisa
(upraveno)
20. 7. 2010, 19:40
@julie4
Děkuji